Vánoční SMS přání text zdarma

Popřát své rodině, přátelům a známým k Vánocům, patří před vánočními svátky k tradičním zvykům, které velmi rádi dodržujeme. Přání k Vánocům má v současné době jinou podobu než v minulosti. Více než pohlednicím dáváme aktuálně přednost SMS zprávám, k Vánocům přejeme také online cestou. Jaké způsoby přání k Vánocům tedy můžete využít?

Papírové vánoční pohlednice: Klasika, která vždy potěší
Jak popřát k Vánocům? První možností je poslat poštou papírovou vánoční pohlednici, které však v tuzemsku pomalu zvoní hrana, neboť Češi dávají přednost SMS nebo online přáním. Klasické papírové pohlednice plnily poštovní schránky našich předků již od druhé poloviny 19. století a jejich posílání široké rodině a přátelům představovalo významný vánoční rituál.

První vánoční pohlednice na světě se zrodila v roce 1843 ve Velké Británii. Byla tištěná, ručně kolorovaná a okamžitě se z ní stal velký hit. V českých zemích si lidé začali přání k vánocům v podobě papírových vánočních pohlednic posílat v druhé polovině 19. století. Velký boom papírových vánočních pohlednic nastal za první republiky a vydržel prakticky až do nástupu nových technologií.

Vánoční pohlednici se dnes vytvoříte i sami
Na papírových vánočních pohlednicích byly v minulosti zobrazovány křesťanské motivy. Následně je nahradily obrázky vánočního stromečku, zasněžené zimní krajiny nebo šťastných dětí. K nejoblíbenějším papírovým vánočním pohlednicím v tuzemsku patřily ikonické obrázky Josefa Lady.

Chtěli byste poslat jako přání k Vánocům vánoční pohlednici svým blízkým? V současné době máte hned několik možností. Zakupte si klasickou vánoční pohlednici, napište vlastnoručně přání k Vánocům a pošlete ji poštou. Papírovou vánoční pohlednici si můžete vytvořit také ze svých vlastních fotek na počítači a následně si ji nechat vyvolat. Tuto službu většinou standardně nabízejí online společnosti, u kterých si lze rovněž nechat vyvolat fotky nebo udělat fotoknihu.

Česká pošta nabízí také online vánoční pohlednice
Vánoční papírové pohlednice svým blízkým můžete poslat i bez toho, aniž byste museli fyzicky dojít k poštovní schránce. Česká pošta totiž nabízí službu Pohlednice Online, v rámci níž nahrajete z počítače fotku, doplníte adresu a text vánočního přání a odešlete platbu. Česká pošta následně vánoční pohlednici vytiskne a doručí ji adresátovi. I když je v tomto případě text vánočního přání tištěný, a nikoliv psaný, můžete si být jisti tím, že toto přání k Vánocům příjemce zahřeje u srdce.

Přání k Vánocům formou SMS a telefonních hovorů je stále oblíbené
Jak potvrzují statistiky, Češi si k Vánocům velmi rádi přejí pomocí SMS zpráv a telefonních hovorů. Na Štědrý den si často posílají také MMS zprávy. I když mají být Vánoce svátky klidu a pohody, čeští operátoři v tuto dobu každoročně zažívají zvýšený provoz, neboť si lidé navzájem přejí hezké svátky.
Například podle statistiky z roku 2021 si Češi na Štědrý den vyměnili více než 32 milionů SMS zpráv a více než 800 tisíc MMS zpráv. Čeští operátoři Vodafone, O2 a T-Mobile na Vánoce 2021 navíc propojili více než 41 milionů hovorů.

Přání k Vánocům se výrazněji přesouvá do online prostoru
Jak ovšem z dat českých mobilních operátorů dále vyplývá, SMS zprávy a telefonování jako tradiční způsoby přání k Vánocům zaznamenávají postupný pokles. Lidé v tuzemsku si stále častěji přejí k Vánocům online cestou. A to nejen e-mailem, velký nárůst zaznamenává přání k Vánocům přes sociální sítě.

Lidé své rodině, přátelům a známým často přejí hezké svátky přes Messenger nebo WhatsApp. Přání k Vánocům se také běžně objevují přímo na zdi Facebooku. Komunikace s blízkými spojená s přáním k Vánocům se tak stále více přesouvá do online prostoru.

Jak napsat vánoční přání?
Vánoční přání pište v klidu a pohodlí, bez gramatických chyb a upřímně. Jakým chybám se vyvarovat? Nejvíce se chybuje v psaní velkých písmen. Například slovo Vánoce se píše s velkým počátečním písmenem a lze jej skloňovat „před Vánoci“ i „před Vánocemi“. Z hlediska pravopisu je obojí správně. Pokud ale použijete slovní spojení vánoční svátky, píšeme naopak s malým písmenem, např. „přejeme Vám klidné prožití vánočních svátků“.

Naopak Štědrý večer/den píšeme s velkým počátečním písmenem, protože tím máme na mysli jeden konkrétní den, stejně jako Nový rok. S velkým písmenem se Nový rok píše jen tehdy, pokud tím máme na mysli pouze 1. leden. Pokud však mluvíme o „celém nadcházejícím roce“, např. v přání „Hodně zdraví a štěstí v novém roce“, píše se toto slovní spojení s malým počátečním písmenem.

U slova Ježíšek musíme dávat pozor na jeho význam. S velkým počátečním písmenem jej píšeme tehdy, máme-li jím na mysli Štědrý den, tedy 24. 12. Napíšeme tedy „Ježíška budeme slavit u babičky.“ Označuje-li ale slovo ježíšek vánoční nadílku nebo dárek, když přejeme dětem „bohatého ježíška“, píše se s malým počátečním písmenem.

 

VÁNOČNÍ SMS PŘÁNÍ TIPY OD DÁRKOVIN

 

Krásná vánoční přání

Sníh se kolem třpytí, mlčí kraj i les, hvězdy tiše svítí v dáli u nebes. Závějí jde ztěžka s dárky Ježíšek. I Vám k tomu svátku nechá na památku zlatý oříšek. Krásné Vánoce!

Tím nejkrásnějším dárkem k Vánocům není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení. Nad takový dar žádný není! Krásné Vánoce!

Šťastné a spokojené svátky vánoční, mnoho štěstí a pevné zdraví v novém roce.

Hvězdy na nebi vánočním ať září svitem svátečním. Lásku, štěstí, zdraví nesou vám, ten den nemá být nikdo sám.

Na Štědrý den nepůjdeme ven, nacpeme si bříška, počkáme na Ježíška, na just žádný půst. Veselé Vánoce!

Spokojené vánoční svátky, v novém roce všechno dobré, hodně štěstí, zdraví a úspěchů.

Veselé Vánoce, plné radosti a pohody v kruhu nejbližších a spoustu dobré nálady přeje…

Přeji ti plno dárků, krásné prožití těchto svátků, štěstí, zdraví a hlavně radosti, za hlavu hoď své starosti.

Přejeme Vám krásné Vánoce a úspěšný nový rok.

Co víc si můžeme na Vánoce přát, než aby měl jeden druhého stále rád? Přeji Ti krásné Vánoce!

Když vločky z nebe padají, svítí vánoční stromeček, všechny problémy padají, přeji ten nejhezčí dáreček. Šťastné a veselé Vánoce!

Příjemné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí v novém roce.

Štěstí a zdraví jen přeju vám, ať venku jsou sněhu závěje, že Vánoce jsou tu, radost mám, ať každý se jako já raduje.

Vánoční dary ať štěstí ti přinesou, radost do srdce blízcí ti zanesou, a úsměvem ať záříš celičký den, Vánoce jsou jako krásný sen.

Naplno a zplna plic užij si těchto svátků, maximálně radosti, užij si všech dárků.

Příjemné prožití svátků vánočních, mnoho štěstí, pevné zdraví a spoustu osobních i pracovních úspěchů v novém roce.

Krajina zahalila svou tvář do sněhových závějí. Ze stromečku line se zář a lidé se radují. Příjemné prožití vánočních svátků přeje

Sníh ať tiše padá Vánocemi, ať jsou tedy krásné, krásnější než vloni, ať přinesou štěstí, pohodu a klid, nový rok pak zdraví a vše, jak má být.

Až zazvoní zvoneček, rozsvítí se stromeček, malý dárek rozbalte si a na všechny vzpomeňte si. Pak vykročte lehkým krokem za tím novým rokem.

Tím nejkrásnějším dárkem k Vánocům není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení. Nad takový dar žádný není! Vše nej přeje…

Když vločky z nebe padají, svítí vánoční stromeček, všechny problémy padají, přeji ten nejhezčí dáreček. Šťastné a veselé Vánoce!

Posílám Ti anděla, aby Tě chránil, posílám Ti lásku, které věříš, posílám Ti plamínek, ať Ti v srdci plápolá a přeji Ti ty nejkrásnější Vánoce.

Za oknem sype se sněhová nadílka, záclony provoní anýz a vanilka. Sváteční koledy zpívají andělé, už jsou tu Vánoce šťastné a veselé…

Pod stromeček balík zdraví, vzácný poklad, jak se praví, lásku, štěstí, žádné hádky, spokojenost, hezké svátky, radost, úspěch, pevný krok a pak šťastný nový rok. Veselé Vánoce přeje …

Co to cinká, co to zvoní, kouzlo Vánoc jako loni, tichá chvíle k zastavení, závan štěstí nad něj není.

Na nebi svítí vánoční hvězdička a lidé na zemi otvírají srdíčka. Pro pokoj, pro lásku, pohlazení – ať štěstí Vánoc náš život změní!

Štěstí a radost, lásku a něhu, ať vám přinese vánoční sen.Vaše štěstí najdete na vločkách sněhu, ať šťastný je Váš Štědrý den.

Hromadu dárků, co srdce pohladí, rodinu, přátele, co nikdy nezradí. K bohatství krůček, ke štěstí skok, nádherné Vánoce

Až koledy budou hrát, pověsíme pod strop jmelí, políbím Tě a budu si přát, ať jsme spolu život celý.

Požehnané vánoční svátky naplněné pokojem a radostí z příchodu Spasitele

Už nadešel nádherný vánoční čas a kouzlo Vánoc je všude kolem nás. Tak oslavte tento svátek spolu, bok po boku u štědrovečerního stolu! Krásné Vánoce!

Domečky zahalené bílou peřinou, sladké tajemství se šíří krajinou, nastává krásný vánoční čas, přejeme, ať přijde štěstí, zdraví, pokoj a láska mezi vás.

Ježíšek pomalu zapřahá saně, za okny vidět je prskavek svit, zavři teď oči a nastav dlaně, lásku a štěstí do nich si chyť.

Za oknem sype se sněhová nadílka, záclony provoní anýz a vanilka. Sváteční koledy zpívají andělé, už jsou tu Vánoce šťastné a veselé…

Sníh ať tiše padá Vánocemi, ať jsou tedy krásné, krásnější než vloni, ať přinesou štěstí, pohodu a klid, nový rok pak zdraví a vše, jak má být.

Domečky zahalené bílou peřinou, sladké tajemství se šíří krajinou, nastává krásný vánoční čas, přejeme, ať přijde štěstí, zdraví, pokoj a láska mezi vás.

Hromadu dárků, co srdce pohladí, rodinu, přátele, co nikdy nezradí. K bohatství krůček, ke štěstí krok – prostě nádherné Vánoce a šťastný Nový rok.

Padá snížek z výše tiše, mráz na okna domu píše: “Ježíšek teď dárky shání, aby splnil všechna přání.” Ať Ti dárky na Vánoce, nesou štěstí v Novém roce,

Krásné bílé Vánoce, zlatou rybku v potoce. Ta, co plní tajná přání, od soumraku do svítání. Po Silvestru Nový rok, v novém roce jistý krok!

Neplánuj nic na dnešek, vyzvedne Tě Ježíšek. Psala jsem mu do nebe, ať Tě taky přivede. Chci pod stromkem místo darů každého z mých kamarádů.

Hromadu dárků, co srdce pohladí, rodinu, přátele, co nikdy nezradí. K bohatství krůček, ke štěstí krok - prostě nádherné Vánoce a šťastný nový rok.

Až koledy budou hrát, pověsíme pod strop jmelí, políbím Tě a budu si přát, ať jsme spolu život celý.

Na vánoční stromeček pověsíme zvoneček. A až svíčky zaplanou, srdce spolu zůstanou. Hodně štěstí, zdraví a lásky nejen o Vánocích přeje…

Sníh se kolem třpytí, mlčí kraj i les, hvězdy tiše svítí v dáli u nebes. Závějí jde ztěžka s dárky Ježíšek. I Vám k tomu svátku, nechá na památku zlatý oříšek. Krásné Vánoce!

Nešťastným štěstí, nemocným zdraví, chudým konto mastné a všechny dny jen krásné, slepým světlo, zmrzlým teplo a teplým, aby se to v hlavě přeplo. Tak veselé vánoce a šťastný nový rok.

Až uslyšíš večer zvoneček, očekávej dáreček. Červená stuha zdobí jej, rychle pro něj utíkej.

Veselé Vánoce, sklízejte ovoce ze stromu pohody a rozkoše, starosti, problémy hoďte do koše.

Rolničky zvoní, stromeček stojí, cukroví v troubě náramně voní. Přišli jsme právě včas, krásné svátky požehnat. Ať jsou svátky veselé, to Ti přejeme od srdce. Krásné svátky, super rok, buď zdravý nejen tento rok. To Ti přejeme od srdce, prostě krásné Vánoce.

Ozdobíme stromeček, provoníme domeček. Na stůl dáme cukroví, zazpíváme koledy. Pro velké dárečky utíkáme, radost v očích všichni máme. Přejeme všem klidné svátky a v novém roce samé hrátky.

Až Vánoce přijdou v plné síle, ať máte kolem všechny své milé a užijete si zaslouženého klidu, po každodenních starostech ani vidu.

Až zazvoní se na zvoneček, hodně dárků pod stromeček, moře lásky, zdravíčka, samozřejmě štěstíčka. A co v novém roce? To samé co na Vánoce.

Svíčky svítí, stromek září jako vždycky po roce. Ať máš úsměv na své tváři -
přeju krásné Vánoce!

Vločky za oknem kvetou, bílý sníh bláto skrývá, Vánoce už na dveře klepou, do konce roku jen pár dní zbývá. V kuchyni vánočka voní, pod stromkem schované dárky, Ježíšek zvonečkem zvoní - přejeme krásné svátky!

Venku sněží, doma voní cukroví a ovoce. Užijte si jako loni klidné, šťastné Vánoce!


Vtipná vánoční přání

Stromek hoří, kapr zlobí, zkouší z vany uprchnout, děti chodí na cukroví, pes se nechce z gauče hnout. Salát byl už dávno sněden, kocour žere ovoce, koledy zní z reprobeden - to jsou zase Vánoce!

Už jsou zase po roce, ty pitomé Vánoce. Plno práce, všude žrádlo, přibude nám nové sádlo.
krásné Vánoce přeje ...

Už jsou tady Vánoce, sněhu zase málo. Opět jsou tu po roce, už se mi o nich zdálo. Nic se neboj, bude líp, rychle ti to uteče. Brzy budeš mít zas klid - nevěš hlavu, člověče. Veselé Vánoce.

Venku bláto, dítě prudí - to jsou svátky klidu? Stromek křivý, telka nudí, já trvale v lihu. Veselé Vánoce!

V kuchyni je kouř a dým, někdo spálil kubu, já si nevím rady s tím, radši držím hubu. Tchýně leští skleníčky, to zas bude sláva, čistí snad i pokličky, rum si k tomu dává. Příbuzní nám gauč rozsedli - jó, to bylo zlosti. Kapra už jsme dávno snědli, v krku mám furt kosti. Snad tu bude brzy leden, už aby to skončilo! Musím si dát whisky s ledem - letos už to stačilo. Veselé Vánoce!

Ucpěte komíny, nepusťte Santu, použij cement anebo maltu. Otevři okno, nasaď si kulíšek, dárky vám přinese jedině Ježíšek.

V rádiu koledy hrají, matka spálila cukroví, všechno černý, dým se valí, chytá ji kolaps nervový. Tomuhle já říkám peklo, od mala nesnáším Vánoce, ve vaně pár kaprů leklo, líp by jim bylo v potoce. Za pár dní už bude konec, zase se to přežene, Vánocům zazvoní zvonec, a my na pivo půjdeme. Veselé Vánoce!

Na stromku je spousta svíček, v kuchyni voní cukroví, venku sněží do uliček, babička dřímá v pokoji. Z dárečků se radujeme, jsme zas spolu po roce, na zdraví si připijeme - přeji krásné Vánoce!

Letí Ježíšek s nadílkou, vrtí při tom prdýlkou. Letí, letí přímo k Vám, žízeň prý má jako trám. Jestli čekáš nadílku, nech za oknem lahvinku. Krásné Vánoce.

K Vánocům: a) nechci nic, b) hlavně zdraví, c) nedělej si škodu, d) nic si nezasloužím … Správnou odpověď mi pošli obratem. Tvůj Ježíšek.

Co to cinká, co to voní, kouzlo Vánoc jako vloni. Salát, řízky, vínečko, ať přibereš kilečko. Krásné Vánoce přeje...

Krásné svátky vánoční, pěknou cestu půlnoční. Od Ježíška velký ranec, na Silvestra pěkný tanec. Od muziky lehký krok a pak šťastný nový rok.

Nezapomeň: Upéct dárky, zapálit stromeček, zabalit kapra a zabít vánočku! Ježíšek má po flámu! Tak chvíli strpení, však on se objeví.

Ahoj, tady Ježíšek. Celý rok Tě pozoruji, a tak dobře vím, že nekradeš, nepodvádíš, nelžeš a netuneluješ. Tak už mě neštvi a konečně se to nauč. Já Ti pořád dárky nosit nebudu. Hezké Vánoce!