Typy na dárky

Vymýšlet neustále nové originální dárky může být pěkná fuška. Je však internetový obchod, který to udělá za vás. Přinese vám různé tipy na dárky. Nebo správně je „typy“? Co takhle si udělat menší exkurz do češtiny, než se pustíme do výběru dárků?


Chcete „tipy“ či „typy“ na dárky?

Máte pravopis v malíku, nebo vás alespoň sem tam nějaký výraz překvapí a vy si nejste jisti, jak se píše? Na tom není nic špatného. Nikdo nejsme neomylní a zvlášť u slovíček, ve kterých v různém kontextu mohou být dvě podoby, mohou být oříškem.

A jak je to s tím tipem/typem? Slovo „typ“ píšeme, pokud máme na mysli typologii, tedy určení druhu či skupiny s nějakými vlastnostmi. Používáme ho, charakterizujeme-li lidi dle určitých rysů. Např. „Irena je typ člověka, který se jen tak nevzdává.“

Oproti tomu slovo „tipy“ užíváme v případě, že něco odhadujeme – „Mám tip na výsledek zápasu.“ Slovo také lze použít, pokud někomu něco doporučujeme, čímž se dostáváme k naší gramatické problematice. Typ na dárky je tedy chybou a správně je tip na dárky.

Češtinu jsme si objasnili, takže hurá na výběr dárku

Takže už víme, že se správně píše tip na dárky. Říkáte si, že je sice fajn, že už jste poučeni v oblasti pravopisu, ale hodilo by se vám skutečné doporučení vhodného dárku? I v tomto případě máme pro vás řešení.

Podívejte se do internetového obchodu, který se zaměřuje právě na různé tipy na dárky. Zaujmou vás svou nápaditostí, originalitou, ale také širokou nabídku, díky níž vyberete vhodný dárek pro každou příležitost a ať už se dotyčného chystáte obdarovat při příležitosti narozenin, svátku, Vánoc, Valentýna či chcete někomu udělat radost jen tak. Hledání vhodného vánočního dárku už nemusí být problematické. Internetový obchod bude vaší studnicí nápadů.