Svatební blahopřání: Jaké vybrat a co do něj napsat

Jste pozváni jako host na svatbu? Kromě svatebního daru s sebou nezapomeňte vzít svatební blahopřání. Pokud se vám žení či vdávají vaši kamarádi nebo známí, ovšem vy jim na svatební obřad ani na hostinu nejdete, v tomto případě jim nezapomeňte poslat svatební blahopřání poštou. Poradíme vám, jaké se sluší vybrat a co konkrétního do něj můžete napsat.

Jak má svatební blahopřání vypadat

Svatební blahopřání může mít spoustu podob. Klasikou je kupované papírové svatební blahopřání. Novomanželům však můžete blahopřání k svatbě také vlastnoručně vyrobit. Pokud zhlédnete například šikovné DIY tutoriály na YouTube, výroba svatebního blahopřání vám půjde k vaší spokojenosti sama.

Nejen svatební blahopřání z papíru. Novomanžele můžete obdarovat také dřevěným svatebním blahopřáním. Velmi oblíbené a přitom originální je také svatební blahopřání z plexiskla.

Co napsat do svatební blahopřání

I když si svatební blahopřání koupíte v kamenném obchodě nebo v e-shopu, nemusí obsahovat pouze předtištěný text. Vzhledem k tomu, jaký vztah máte k nevěstě či ženichovi, snažte se do svatebního blahopřání také něco osobního vepsat. Co konkrétně?

Svatební blahopřání může obsahovat například motto z oblíbené knihy novomanželů. Vepsat do něj můžete rovněž láskyplné nebo vtipné rýmy. Do svatebního blahopřání můžete poeticky sepsat i připomenutí společného zážitku, který vás s novomanželi spojuje.

Jaký text může svatební blahopřání konkrétně obsahovat?

✓Ve svém krásném manželském svazku poznejte jen samé štěstí a lásku!


✓ Buďte jeden druhému oporou, ať vaše prstýnky nejsou jen ozdobou.


✓ Stojíte spolu, zvony vám zvoní, bílý závoj vlaje, kytice voní. Bělounké šaty, tak už jste svoji, zlatý kruh na prstě navždy vás spojí.


✓ Je mnoho lásek na světě, však žádná není stejná, ta vaše ať je nejhezčí, vždy upřímná a věrná.


✓ Kráčejte šťastni životem, vše buď vám blahou zvěstí, co potká život váš, buď jen láska a štěstí.


Kdy a kde předat svatební blahopřání osobně a kdy poslat poštou

Pokud se chystáte přímo na svatební obřad a následně hostinu, novomanželům můžete svatební blahopřání spolu se svatebním darem předat osobně. Na svatební hostině rovněž bývá stůl určený na svatební dary, svatební přání tedy můžete položit i na něj.

V případě, že se svatebního obřadu ani svatební hostiny neúčastníte, svatební blahopřání můžete novomanželům poslat poštou. A to na adresu, kterou nastávající ženich a nevěsta uvedli na svém svatebním oznámení.

K čemu bude svatební blahopřání novomanželům po svatbě

Máte strach, že ženich s nevěstou hodí svatební oznámení po své svatbě do koše? Opak je pravdou. Vaše svatební blahopřání a také blahopřání k svatbě od ostatních bude pro novomanžele i po letech krásnou vzpomínkou na jejich den D. Svatební blahopřání si proto uchovají doma tře