Matrjoška

Tento nestárnoucí suvenýr spojený s Ruskem zná snad každý. Tedy každý, který alespoň lehce pamatuje minulý režim, nebo který se někdy procházel po obchodech se suvenýry v hlavním městě. I přes slávu, kterou matrjoška měla, ji ale dětské generace vůbec neznají, a tak nemusí být na škodu, jim ji pořídit, jako skvělou hračku, a také zajímavý doplněk. Jak by mnozí také řekli, tak jako zajímavý retro doplněk.
V čem jsou unikátní? V ruční výrobě
Čím však tato hračka rozhodně okouzlí, to je její výroba, která je výhradně ruční prací. Dnes už na trhu najdeme jenom málo výrobků, které by mohli mít takovou tradici. A právě matrjoška ji skutečně má, jelikož už první varianty, které se před desítkami let dostaly na původně ještě sovětské trhy, se pyšnili tím, že byly ručně vyráběny. Především potom jejich malování bylo ukázkou dokonalé zručnosti, fantazie a skutečného citu. A to lze obdivovat i nyní, tolik let zpětně. Je to zajímavý retro dárek.

7 v jednom
Kdo tuto hračku samozřejmě dobře zná, ten ví, že onen největší kousek není jediný, protože uvnitř něho se schovává několik dalších. V případě této jich uvnitř najdeme hned 6, a tak v konečném principu získáme 7 unikátních postaviček s obrázkem ruské bábušky, které jsou známé skutečně po celém světě. A nutno říci, že pro mnohé jsou spojeny s nostalgií a tak rozhodně neváhají si ji pořídit i nyní. A jste-li podobného názoru, může být tato dřevěná matrjoška i vaše. A to ať už ji plánujete umístit kamkoliv. Mějte stále originální nápady na dárky.

Vhodná i pro nejmenší děti
Plánujete-li koupit ji nejenom sobě, ale především svým malým dětem, není třeba se obávat. Ačkoliv v minulosti se na celkovou bezpečnost a nezávadnost materiálů a hlavně barev zase tolik nehrálo, dnes jsou použity pouze takové, které odpovídají mnoha směrnicím a předpisům, a tak si se svou bábuškou mohou hrát i nejmenší děti, kteří takovou hračku uvidí poprvé v životě. Matrjoška ale rozhodně není jenom dárek pro děti.