Dej mi dárek

Ujasněte si, že všichni ví, kdy máte narozeniny, svátek či výročí

 

Často se stává, že od některých lidí, kteří jsou vám blízcí, nedostanete dárek zkrátka proto, že se jim datum vašich narozenin či svátku vykouřilo z hlavy. Nebuďte uražení, když se to stane. Pro příště jim své narozeniny nebo svátek připomeňte s několikadenním předstihem.

 

Tento problém často řeší také dlouholetí partneři, kteří mají oslavit kulaté výročí od seznámení či svatby. I v tomto případě nestačí pouze povědět “dej mi dárek”. Mnohem lepší je, když se s partnerem přímo domluvíte, jakým způsobem své výročí oslavíte a jaký dárek si vzájemně dáte. Jak vybrat správný dárek?

 

Mluvte nahlas o svých přáních

 

Říct jenom “dej mi dárek” je špatným přístupem, pokud chcete být někým obdarováni. O tom, jaký si přejete dostat dárek na své narozeniny či svátek, mluvte se svým partnerem či blízkými jasně a otevřeně. A i když jste dávno dospělí, klidně před Vánoci napište dopis Ježíškovi. Vaši blízcí díky tomu budou přesně vědět, čím vás překvapit pod stromečkem.

 

Nebojte se tedy říct nebo napsat, co se vám líbí, co nezbytně potřebujete a co byste si přáli dostat. Díky tomu budete mít 99procentní jistotu, že vaše přání budou vždy vyslyšena.

 

Dej mi tento dárek, ukažte konkrétně

 

Přejete si, aby vám partner či rodinní příslušníci dali konkrétní dárek? Buďte akční a vezměte je do terénu. Ve výloze nebo přímo v obchodě jim přímo ukažte věci, které byste chtěli a které se vám líbí. Jestliže se vám však společně do kamenného obchodu nechce, není nic jednoduššího než navštívit konkrétní e-shop s konkrétním zbožím, ukázat jej svým nejbližším a říct jim “dej mi přesně tento dárek”.

 

Otevřeně povězte, co za dárek naopak nechcete

 

Nechcete být na své narozeniny, svátek či na Vánoce nepříjemně překvapeni tím, co dostanete? Otevřeně svým blízkým řekněte, co si rozhodně nepřejete dostat. Ať už jde například o domácí spotřebiče, vybavení kuchyně, skleničky nebo ručníky. 

 

Dej mi dárek, i když vlastně nic nechci a všechno mám

 

A jaký dárek pro vás bude naopak nejlepší, když vlastně “nic nechcete, protože přece doma všechno máte”? Hodit se vám bude vždy například zásoba vaší oblíbené kosmetiky nebo parfém, který pravidelně používáte. Určitě oceníte také dárkový balíček potravin. Pro zaručené odmítače máme dárkové balení nic.

 

Pokud řídíte, uvítáte zase roční dálniční známku, a pokud jste filmoví a seriáloví nadšenci, tím pravým pro vás bude třeba roční předplatné Netflixu. Nikdy proto neříkejte, že nic nechcete, protože ve skutečnosti to nebývá pravda.