Čtyřlístek pro štěstí

Čtyřlístek je abnormálně složený list jetele. Všichni víme, že se liší tím, že má o jeden lístek více. Také jistě víte, že je čtyřlístek symbolem štěstí. Proč tomu tak je?
Vysvětlení je prozaické. Zkrátka je vzácný a tím pádem určen jako symbol štěstí. Nehledá se totiž snadno. Jeden čtyřlístek totiž připadá zhruba na 10 000 listů třílistého jetele. Už jste někdy našli čtyřlístek? Bylo to náhodou, či jste v mýtince jetele hledali dlouhou dobu? A s jakými jinými symboly štěstí se můžeme setkat? Jsou rozmanité. Možná také máte svůj oblíbený talisman v podobě figurky či kamínku. Berete si ho, když vás čeká něco důležitého a doufáte, že vám pomůže zvládnout těžkou zkoušku. Tyto předměty nám často dodávají odvahu a motivaci, a proto fungují a jsou oblíbené.

Máte i vy nějaký svůj symbol štěstí? Možná byste i někomu ve svém okolí rádi darovali dárek pro štěstí. A co někomu dát čtyřlístek pro štěstí? Je to milý dárek, protože každý ví, co čtyřlístek znamená. Jenže máte ho snad hledat a doufat, že se na vás usměje štěstí? To skutečně nemusíte. Vhodným tipem na „čtyřlístkový“ dárek je sada „Vypěstuj si čtyřlístek – štěstí“. Sada skutečně umožňuje si vypěstovat vlastní čtyřlístky.  Zajímavým dárkem je i čtyřlístek v plechu či „Dárek v plechu štěstí do manželství“. Ať už na symboly štěstí věříte či nikoliv, zamyslete se nad nimi, když budete pro někoho chtít vybrat zajímavý dárek a nebudete vědět, co by to mělo být. Samozřejmě záleží na tom, pro koho to vybíráte, ale je mnoho lidí, kteří věří na symboly štěstí. A jedním z těch nejznámějších je právě čtyřlístek.