7 tipů, jak darovat peníze

Má někdo z vašich blízkých narozeniny nebo svátek? Anebo přemýšlíte nad tím, co mu věnovat na Vánoce či k výročí? Pokud si nejste jisti konkrétním dárkem, darujte mu peníze. Finanční obnos jako dárek zkuste pojmout originálním způsobem. Jako inspiraci pro vás máme 7 tipů, jak darovat peníze. Určitě se jimi u svých blízkých trefíte do černého.

1. Hotovost daruje v obálce na peníze

Darování peněz rozhodně nemusí být žádná nuda. Tento dárek v hotovosti navíc zaručí, že jej obdarovaný vždy dobře využije a koupí si, co zrovna potřebuje. Jakým nejjednodušším a zároveň originálním způsobem můžete darovat finanční obnos? Vložte jej do vkusné obálky na peníze, která je ideální zejména na papírové bankovky. Peníze v obálce jsou dárkem ideálním k narozeninám, svátku či Vánocům. V případě narozenin a svátku k obálce s penězi přidejte ještě nějakou maličkost. Mužům například balení kvalitní čokolády a ženám kytici řezaných květin.

2. Bankovky a mince vkusně zarámujte jako obraz

Máte čas a šikovné ruce? V tom případě si můžete s darováním peněz více pohrát. Co říkáte na to, že byste z bankovek a mincí vytvořili vkusný obraz? Stačí, když pod sklo vyskládáte bankovky a mince do různých tvarů. Do tohoto obrazu z peněz můžete připojit i své věnování a datum. K jaké příležitosti přijde obraz z peněz coby dárek nejvíc vhod? Můžete jej použít jako originální svatební dar, potěší také na Vánoce nebo jako dárek ke kulatému životnímu jubileu.

3. Vytvořte s bankovek strom bohatství

Skládáte rádi origami? Pokud budete obzvlášť opatrní, můžete si pohrát také s papírovými bankovkami a složit z nich květy nebo ptáčky. Tyto ornamenty poté tenkou nitkou přivažte k malému stromku v květináči.  Tento strom plný peněz je ideálním dárkem u příležitosti svatby či kulatého životního jubilea. Hodí se také jako dárek pro rodiče.

4. Peníze jako dárek patří i do fotoalba

Máte s člověkem, kterého chcete obdarovat, hodně společného a prožili jste spolu spoustu nezapomenutelných chvil? Překvapte jej na Vánoce nebo na jeho narozeniny či svátek originálním dárkem, který bude v sobě kombinovat peníze a fotky zachycující vaše společné zážitky. Věnujte mu konkrétně fotoalbum, které na střídačku proložíte fotografiemi a papírovými bankovkami. Tento vyrobený dárek zaručeně potěší.

5. Hotovost schovejte do bonboniéry nebo prázdné lahve od vína

Peníze jako dárek mohou mít nejrůznější formu. Zkuste je ukrýt také do prázdné bonboniéry nebo do prázdné a čisté lahve od vína. Tyto předměty následně slavnostně zabalte. Když je obdarovaný rozbalí, bude velmi příjemně překvapený jejich obsahem. Inspirace na čokoládové dárky není nikdy dost.

6. Peníze vhoďte do prasátka

Chcete někomu darovat peníze opravdu vtipným způsobem? V tom případě je vhoďte do klasického keramického prasátka. Darovat peníze přitom nemusíte pouze po bankovách. Papírovou hotovost zkuste rozměnit na drobné, ať to v prasátku hezky cinká. Peníze v keramickém prasátku jsou vhodným dárkem k narozeninám i svátku. Můžete je věnovat i novomanželům jako vtipný svatební dar. Podmínkou samozřejmě je, aby měli dostatečný smysl pro humor.

7. Vložte peníze na dárkovou kartu

Víte, kde si člověk, kterého chcete obdarovat, rád nakupuje oblečení či sportovní potřeby? Znáte jeho oblíbenou restauraci? Chodí pravidelně do konkrétního fitness centra? V tom případě mu k narozeninám, svátku či Vánocům peníze věnujte na dárkové kartě, kterou bude moci po určité období uplatnit ve svém oblíbeném podniku. Tento způsob darování peněz je neotřelý a potěší snad každého.

Tip: Nezapomeňte se podepsat a připojit blahopřání

Pokud někomu k narozeninám, svátku, Vánocům či u příležitosti svatby věnujete peníze jako dárek, nezůstávejte nikdy v anonymitě. K věnovanému dárku se vždy podepište. Od věci rovněž není, když k darovaným penězům připojíte tištěné či ručně psané blahopřání i s vaším podpisem. Obdarovaný tak bude vědět, že dárek šel skutečně od srdce.